Βραβευμένες ελληνικές ταινίες του 3ου AIDFF στην Πεύκη

3th aidff peykiΠεύκης Βραβευμένες ελληνικές ταινίες του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Περισσότερα...

Προβολές στην Αγγλία του AIDFF με την συνεργασία του Edge Hill Univesrity

 
zoologiko parkoΓια δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (www.aidff.com) συνεργάζεται με το Art center του Edge Hill Univesrity, όπου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες από τις βραβευμένες του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Στη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ στην Αθήνα, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβρη του 2013, πραγματοποιήθηκε προβολή αφιερωμένη στις ταινίες που δημιουργήθηκαν από τους Φοιτητές του Edge Hill Univesrity ειδικά για το Φεστιβάλ.

 

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ταξιδεύει στην Αγγλία

aidff-england-webΠροβολές επιλεγμένων  βραβευμένων ταινιών του 3ου Φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας AIDFF στην Αγγλία απο τους Culturae Mundi στις  21 Μαρτίου 2014.Culturae Mundi σημαίνει στα λατινικά "Πολιτισμοί του Κόσμου". Γιορτάζουν την πολυπολιτισμικότητα μέσα από εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ και στόχος είναι να φέρει διαφορετικές κουλτούρες σε επαφή ,να ανταλλαξουν οι καλλιτεχνες απόψεις και σε μια άλλη φάση να συνεργαστούν.

Περισσότερα...

Προβολή Βραβευμένων Ταινιών στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαίδας

Το πρόγραμμα για την προβολή των Βραβευμένων ταινιών του AIDFF 11/12/13 στο Πνευματικό Κέντρο με είσοδο ελεύθερη.

Περισσότερα...

3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF Κατάλογος

Τα βραβεία του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

teleti18Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δόθηκαν τα φετινά βραβεία του 3ου  Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας  το οποίο ξεκίνησε  1 Σεπτεμβρίου και τελείωσε με ένα μεγάλο πάρτυ στην πλατεία πρωτομαγιάς στο πεδίο του Άρεως στις 10  Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το 3ο  AIDFF  πρόβαλε 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του κομμάτι με 60 πρεμιέρες από 35 χώρες. Οι κινηματογραφιστές υιοθετούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο παραγωγής αναδεικνύοντας τις αρετές του ψηφιακού μέσου που είναι η αμεσότητα, η ευκολία, αλλά και ο πειραματισμός.

Περισσότερα...

Athens International Digital Film Festival AIDFF program

Περισσότερα...

Συνέντευξη του Χρήστου Ν. Καρακάση στον Αθήνα 9.84

 
Συνέντευξη του Χρήστου Ν. Καρακάση στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης» με τις Δώρα Σαρρή και Έλενα Χατζηϊωάννου στον Αθήνα 9.84

Ξεκινά το ταξίδι του στην 7η τέχνη το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας 1-10 Σεπτεμβρίου

aidffΤο 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας  θα διεξαχθεί φέτος 1-10 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το 3ο  AIDFF θα προβάλει 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του κομμάτι με 60 πρεμιέρες από 35 χώρες. Σε όλες τις κατηγορίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ, βίντεο αρτ, κινούμενα σχέδια, πειραματικές, κυριαρχεί η ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς δεσμεύσεις, απελευθερωμένη από θέματα και προκαταλήψεις. Οι κινηματογραφιστές υιοθετούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο παραγωγής αναδεικνύοντας τις αρετές του μέσου που είναι η αμεσότητα, η ευκολία, αλλά και ο πειραματισμός.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα Προβολών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

 logo-frontpage

AIDFF

Πρόγραμμα Προβολών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

 

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Συνεργάζεται με τα παρακατω Ξενοδοχεία

Το 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας φιλοξενείται από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Περισσότερα...

Οι Ταινίες που θα προβληθούν στο διαγωνιστικό κομμάτι

 aidffΤο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ,AIDFF,είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις ταινίες που θα προβληθούν στο διαγωνιστικό του κομάτι τον Σεπτέμβριο 1-10. Οι αιτήσεις που το φεστιβάλ δέχτηκε ήταν πάνω από 350.Η συνολική εικόνα δείχνει με ποιοτικά χαρακτηριστικά την ανοδο της ανεξάρτητης παραγωγής,και μια νεα γενιά αλλα και εμπειροι σκηνοθέτες να υιοθετούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο παραγωγής. Το Φεστιβάλ Προβάλει 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του με πάνω από 60 Πρεμιέρες από 35 χώρες. Ιδιαίτερη θέση στο Φεστιβάλ εχει το ελληνικό διαγωνιστικό που σε μια περίοδο κρίσης οι ελληνικές ανεξάρτητες παραγωγές στηρίζουν τον ελληνικό κινηματογράφο. Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ καθιερώνει έναν σημείο συνάντησης Δημιουργών και Θεατών του κινηματογράφου από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πετυχαίνει ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή. Ο  κινηματογράφος πρέπει να εχει την  φιλοδοξία να καταγράφει το παρόν,να συνδιαλέγεται με το παρελθόν, και να φαντάζεται το μέλλον. Οι ταινίες θα πρέπει να βασίζονται σε αυτό και να δουλεύουν το ψηφιακό μέσο σαν ένα σύγχρονο τρόπο εμφάνισης και αντίληψης του αισθητού. Ο Κινηματογράφος μπορεί και πρέπει να  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας. Με αυτή του την ιδιότητα άλλωστε, αναδεικνύεται σε πρωτεύοντα παράγοντα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών, καθώς τα οπτικοακουστικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.Το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ θα παρουσιάσει ταινίες μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ, Video Art, Animation, Experimental, ενώ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φινλανδίας (Partner του Φεστιβάλ) διοργανώνει και παρουσιάζει το «1ο  Διεθνές Πανόραμα  οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.     www.AIDFF.com

Περισσότερα...

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ L.A. (Life n’ Art) THEATER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Τιμώντας το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, η Σχολή Τεχνών L.A. (Life n’ Art) Theater προσφέρει ως έπαθλο για τους βραβευθέντες δημιουργούς του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας τρεις υποτροφίες για έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών Σκηνοθεσίας καθώς και δύο υποτροφίες Υποκριτικής με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Περισσότερα...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ

epistimiΤο 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το Φινλανδικό φεστιβάλ Wildlife Vaasa θα παρουσιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών το « 1ο Πανόραμα  οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα απο τους επιστήμονες ανα τον κόσμο.

Περισσότερα...

3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

athens-digital-film-festival-logoΤο 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ θα διεξαχθεί 1 με 10 Σεπτεμβρίου 2013 με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.Με πάνω από 250 υποψήφιες ταινίες από 35 χώρες και 150 προβολές στο διαγωνιστικό τμήμα, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ καθιερώνει έναν σημείο συνάντησης Δημιουργών και Θεατών του κινηματογράφου από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πετυχαίνει ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή.

Περισσότερα...

Υποτροφίες για τους βραβευμένους του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

athens-digital-film-festival-logoΠέντε νικητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας θα παρακολουθήσουν ως «υπότροφοι»  το πρωτοποριακό ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα επιμορφωτικών εισηγήσεων δημοσιογραφίας της εταιρείας NMOS που δραστηριοποιείται στους τομείς της Δημοσιογραφίας- Ενημέρωσης- Επικοινωνίας- Διαφήμισης- Προβολής κι Ανάπτυξης Ιδεών.

Περισσότερα...

Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

athens digital film festival 3oΤο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art, και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Περισσότερα...