Επεσε η αυλάια για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

 ghotsis karakasisΜε συγκίνηση και δέος ,σε μία κατάμεστη αίθουσα που μετά από 23 χρόνια άνοιξε και υποδέχτηκε του ανθρώπους του AIDFF δόθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις και τα βραβεία του 4ου Φεστιβάλ. Η μεγάλη οθόνη των δύο πιο ιστορικών αιθουσών της Αθήνας πρόβαλαν με πρώτο το στούντιο της πλατείας Αμερικής και μετά στην αλκυονίδα της οδού ιουλιανού το βασικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ,που για 9 μέρες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των απανταχού κινηματογραφιστών.
Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF αναπτύχθηκε 13 με 21 Δεκεμβρίου με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων .
alkyonidaΤο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, δέχτηκε πάνω από 400 αιτήσεις από 45 χώρες και προβάλε πάνω από 250 ταινίες, 140 στο διαγωνιστικό του τμήμα, 70 πρεμιέρες, με ταινίες μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ, Video Art, Animation, Experimental, ταινίες χορού ενώ σε συνεργασία με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φινλανδίας (συνεργάτης του Φεστιβάλ) διοργάνωσε το «2ο Διεθνές Πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών Ταινιών»,το οποίο δημιουργήθηκε ώστε για να συμβάλει στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών, που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. Τα Αφιερώματα και και Workshops διεξήχθησαν στο Θέατρο Κυψέλης (STUDIO) και στο Θέατρο L.A Theater (Πρώην θέατρο Ράγες).
anastasiya kharchenkoΥποστηρικτής και συνεργάτης, του Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας το το Wildlife Conservation Film Festivals από την Αμερική, που αναπτύσσεται στην Νέα Υόρκη, το Μαιάμι, την Ουάσιγκτον και σε άλλες αμερικανικές πόλεις , το Edge Hill Univercity που για δεύτερη περίοδο οι σπουδαστές κινηματογράφου δημιούργησαν ειδικά για το φεστιβάλ 7 μικρού μήκους ταινίες, το Coventry university , και το διεθνές φεστιβάλ του DAHUK
Παρακολουθήσαμε σε πρώτη προβολή στην Αθήνα τις βραβευμένες ταινίες της Κάμερα Ζιζάνιο 2014, ενώ τιμήσαμε την δασκάλα πολλών καλλιτεχνών του κινηματογράφου ,του θεάτρου και της τηλεόρασης Ευγενία Χατζίκου.
athanitis livanosΙδιαίτερη στιγμή ήταν το αφιέρωμα βράβευση του Γιώργου Κουτούζη (του πρωταγωνιστή της Ευδοκίας )του μεγάλου μας σκηνοθέτη Αλέξη Δαμιανού.
Η πολιτιστική κίνηση «Visual Journeys» νο2 ,εικαστική έκθεση με σημαντικούς καλλιτέχνες φιλοξενεί ο νέος ανακαινισμένος χώρος εκθέσεων της Αλκυονίδας με τους Βαρβάρα Σπυρούλη, Μαρία Λιτσοπούλου, Κωστή Καπελώνη , Ηρα Σαραντάκη, Γιάννη Κλάδο , και Δημήτρη Ψωμοδότη Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο της αλκυονίδας μέχρι 28 Δεκεμβρίου .
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας αποτέλεσε, από το ξεκίνημα του, ένα σημείο συνάντησης Τεχνών και Θεατών από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή, έτσι το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακό, καθώς ανέτρεψε το σύνηθες να φτάνουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και γι’ αυτό βρήκε αμέσως μεγάλη και αlitsopoulou-lafiπρόσμενη ανταπόκριση από τη Διεθνή Κινηματογραφική πραγματικότητα.
litsopoulou lafi filippos peristeris vasiliki kappa
kaimaki kappa anastasia