Με επιτυχία η διάλεξη της Βασιλικής Κάππα στο Πάντειο

panteios2Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Βασιλικής Κάππα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για την Αφήγηση και τα σύγχρονα κινηματογραφικά είδη την Τετάρτη 29 Μαρτίου.
 
 

Περισσότερα...

Η Βασιλική Κάππα προσκεκλημένη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

vasiliki kappaΤην Τετάρτη 29 Μαρτίου του 2017 η Βασιλική Κάππα, παραγωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (www.aidff.com), σκηνοθέτις και συγγραφέας είναι προσκεκλημένη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για να μιλήσει για την Αφήγηση και τα σύγχρονα κινηματογραφικά είδη στο μάθημα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μαρίας Κακαβούλια Η Αφήγηση στα παλαιά και τα νέα μέσα της Κατεύθυνσης 'Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων' του ΠΜΣ "Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση" του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Η Βασιλική Κάππα είχε αναλάβει τη διδασκαλία και εφαρμογή ασκήσεων γραφής εμπνευσμένων από τη γλωσσολογία για δύο χρόνια το 2000 με 2002, στα πλαίσια του Εργαστηρίου Ρητορικής και Λόγου, που οργάνωνε και διηύθυνε η Μαρία Κακαβούλια.

Περισσότερα...

Un Condor – Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη

un condor poster greekΜετά τη βράβευσή του από το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογραφού της Αθήνας, η οποία εξασφάλισε στην ταινία διανομή στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ, το ντοκιμαντέρ Un Condor, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κολόζη, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 6/10 στην ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ.    Ένα ταξίδι επιστροφής στην άκρη του κόσμου. Η αιώνια ιστορία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους. Η βραβευμένη προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής του Sergio Contreras στη Χιλή μετά από 38 χρόνια.

Περισσότερα...

WILDLIFE VAASA 2016

wildlife3Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που συγκεντρωθήκαμε στη Βάασα για το Wildlife Vaasa το 2014 και αν και μικρό χρονικό διάστημα, πολλά είχουν συμβεί στον κόσμο που ζούμε αλλα πολλά συνέβησαν και για το φεστιβάλ. καθώς απο τις αρχές του χρόνου η οργανωτική ευθύνη του έχει μεταφερθεί από το Μουσείο στο νέο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, το οποίο ανήκει διοικητικά στη βιβλιοθήκη της πόλης, την παλαιότερη και πλουσιότερη της Φινλανδίας, και η οποία η οποία φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το 2014 την εκθεση της Βασιλικής Κάππα και του Χρήστου Καρακάση Take a trip to the Invisible Cities.

Περισσότερα...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη

3o aidffΒραβευμένες ταινίες του 3ου «Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας  AIDFF θα  προβληθούν    στις 24/06 και 25/06 Ιουνίου 2016  (ώρα έναρξης 19.00μ.μ.)    στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, υπό την αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. με  ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Διοργανωτές είναι o Πολιτιστικός  Οργανισμός «Κουίντα», το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, o www. typologos.com

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF θα ξεκινήσουν 30 Σεπτεμβρίου .Applications for the Athens International digital Film Festival AIDFF will start September 30

To Διεθνές Πανοράμα Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών ταξιδεύει στην θεσσαλονίκη

panorama afisa webΤαινίες του 3ου «Διεθνούς Πανοράματος Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών» θα  προβληθούν στις  26 Μαίου 7μμ   στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, με  ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Διοργανωτές είναι o Οργανισμός «Κουίντα» o www. typologos.com το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Wild Vaasa, ενώ οι προβολές τελούν  υπό την αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ταξιδεύει στην Κύπρο

poster kyprosΠροβολές των βραβευμένων ταινιών του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας – AIDFF (Athens International Digital Film Festival), που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΚΟΥΙΝΤΑ και την Tickets Tickets, θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Μαρτίου στη Λευκωσία της Κύπρου στο ARTOS FOYNDATION. Το Φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος και την Υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και έχει συνεργαζόμενους φορείς και Πολιτιστικούς Ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Χρήστος Ν. Καρακάσης, παραγωγός η συγγραφέας και εικαστικός-σκηνοθέτις Βασιλική Κάππα, ενώ ένα σύνολο διακεκριμένων καλλιτεχνών είναι στην διοργανωτική του επιτροπή.

Περισσότερα...

Συνεργασία με το Future Wave Film Festival

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Χρήστος Ν. Καρακάσης με το Future Wave Film Festival .Το St. Kevin’s College, Dublin, are running the Future Wave Film Festival

Με Ελληνικό και Κυπριακό ενδιαφέρον ξεκινά φέτος το διεθνές Φεστιβάλ Wildlife Φινλανδίας

book-of-entriesΤο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Wildlife Vaasa festival Φινλανδίας οργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το περιβαλλοντικό κέντρο Τερανόβα του μουσείου της Οστρο‐βοθνίας που βρίσκεται στη πόλη Βάασα στη δυτική ακτή της Φινλανδίας (Ostrobothnian museum‐Terranova) απο το 2002. Το φεστιβάλ αυτό περιλαμβάνει διεθνή διαγωνισμό περιβαλλοντικών και επιστημονικών ταινιών, διαγωνισμό εκπαιδευτικών ταινιών στα πλαίσια κινηματογραφικής εκπαίδευσης από παιδιά και νέους, προγράμματα προβολών, κινηματογραφικά εργαστήρια, δικό του πρόγραμμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης για παιδιά και νέους, πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Περισσότερα...

Συνεργασία με το DUHOK INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με το DUHOK INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ξεκινάει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.Επίσημος συνεργάτης απο σήμερα!The Duhok International Film Festival is organised by the General Directorate of Culture, Arts, Sports and Youth of Duhok City and by the Cinema Directorate Duhok in cooperation with mîtosfilm Berlin.